Hund Sommertur Turmat Uncategorized

Sommeren kom til Lillehammer i år også

By on juni 1, 2018

Etter en lang og mørk vinter med mye snø og mange kuldegrader, er det veldig deilig at sommeren endelig er her. Det gikk bare noen få uker før all snø var borte, og trærne ble grønne.

Gutta krutt koser seg med et bad.

Utfordringer i varmen

Selv om sommeren er mer en velkommen, byr det på noen utfordringer for våre firbeinte venner. Storm og Frozt har ennå full vinterkåpe, og med 30 varmegrader blir det varmt for fluffballene. De ligger rett ut på plenen i skyggen, og Storm har funnet ut at det å leke med vannbalja er kjempe gøy i varmen. Mulig det bør investeres i et lite basseng til gutta.

Trening av hund i varme

Det som er viktig å tenke på er at de ikke skal trenes mye fysisk i denne varmen. De er veldig nærme grusen, stien og asfalten som kan bli støvete og glohet. Planen var å bruke Mai til å trene kløv til sommerens turer, men i denne varmen har det blitt lite av det. Men da er sportrening en fin aktivitet, man går i skog og et spor tar bare 10-20 min, og de er da slitne i hodet.

Bilde av Kristin og Luna fra sportrening i vår.

Hvor bør man gå tur i varmen?

Et råd til tur er å planlegge løypa der dere vet det er vann hundene kan bade i, og hvor de har mulighet til å ta en pause i skygge av og til. Små bekker tørker lett ut i varmen, så styr unna de om det er ander alternativer. Ta med ekstra vann i sekken, og ta mange pauser. Følg med på hunden, blir hunden dehydrert kan det være livsfarlig. Skal du gå på asfalt, kjenn etter hvor varm asfalten er med hånden din. Ville ikke du gått barbeint på grunn av at asfalten er for varm, ikke la hunden din gjøre det heller. Potesokker kan også være greit å bruke om underlaget er litt varmt. Ellers er det ingen krise om hunden får noen late dager hjemme, når gradene stiger. Noen raser tåler  varmen bedre enn andre, så dette må man selv gjøre en vurdering på.

  • Lokalavisa vår GD skrev om dette HER   (kun åpen for abonnenter)“Hunder regulerer kroppstemperaturen helt annerledes enn oss mennesker. Mye av finjusteringen av kroppstemperatur hos en hund skjer gjennom pusten. Tar man med hunden med på en treningstur og det blir for mye, kan hunden få problemer med å kvitte seg med varmen ” – Uttdrag fra artikkelen i GD, sitat: Frederik Løland Dolva er veterinær ved Sentrum Dyreklinikk på Lillehammer.

Storm er i trøbbel som vanlig, da han elsker å erte på seg Frozt.

Ellers er sommeren en fantastisk fin årstid, og vi gleder oss masse til turene fremover! Det er ikke lenge til eventyrjentene stikker til fjells igjen med telt, primus og godis i sekken.

Utsikt fra turen opp Nevelfjell.

I helga tok vi oss en tur til den populære toppen Nevelfjell her på Lillehammer. En enkel topp vi gjerne besøker mange ganer i året, både sommer og vinter. Den er lett tilgjengelig og et yndet turmål for store og små.

Nevelfjell ligger i Lillehammer kommune, men grenser til Øyer. Toppen er på 1091,5 meter over havet, og nedenfor finner dere Nevelåse og Nevelvannet. På toppen av fjellet står det også en søt hytte som tilhører Røde Kors, her kan man gå inn å ta seg en kaffekopp (medbragt). Fra toppen har du utsikt mot Rondane og Mjøsa. Det finnes flere måter å komme seg hit på, både fra Øyer siden (Pellestova) og Lillehammer (Nordseter)

 

Gutta gleder seg til å bade mer, og kan ikke vente med å komme ned bakkene fort nok. Her har vi Nevelvatnet til venstre og Reinsvatnet til høyre.

Fant en kjekk badebajle på Biltema til bare 180 kr. Trykk på bildet for å komme til produktet.

Storm er i full gang med å grave og plaske i bassenget som kanskje skulle vært litt større men…

 

 

 

TAG
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.