Hund Snørekjøring Turtips Vintertur

Turtips til påsken, Svarthammeren

By on mars 26, 2018

Reklame: Spidsbergseter Resort Rondane

Påsken er endelig her, og solen varmer. Det kom såpass mye snø i år, at det er absolutt ingen fare for en snøfattig påske. Så nå er det bare å spenne på skiene og dra til fjells!

 

 

 

Frozt og Storm koser seg masse i de feil frie løypene. Jeg har med en liten spade, så jeg kan fjerne all avføring og få det langt ifra løypene så ingen tråkker eller faller i det. Hundene går alltid i bånd, og jeg har lært de å ikke gå i sporet. Her er de i midten da det går nedover og må ploge, går litt for fort for dyra om jeg ikke bremser. Men de er opplært til å holde høyre om sporet tillater det.

 

 

Besøk skisporet.no og søk opp Venabygdsfjellet. Som dere ser, så er det nok av løyper å velge imellom. Screenshot skisporet 26.03.2018

Spidsbergseter

Siden jeg er såpass heldig og har en søster og svoger som driver det flotte høyfjellshotellet Spidsbergseter, er jeg som dere vet veldig ofte på Venabygdsfjellet. Men det er ikke den eneste grunnen, den største grunnen er turområdet både vinter og sommer. Om vinteren kjører de helt fantastiske skiløyper, jeg vil påstå at det ikke finnes skispor av denne kaliber noe annet sted, men motbevis meg gjerne! Det kjøres løyper i alle døgnes tider for å gi oss nydelige forhold. Du kan velge imellom løyper i snaufjellet med utsikt du bare kan drømme om, blanding av skog og fjell, eller om du vil til skogs og få en lunere opplevelse om det blåser litt.

Utsikt mot Muen og Bølhøgda. En deilig nedoverbakke før turen går videre opp mot toppen.

 

Svarthammeren (1182 moh.)

En flott runde jeg kan anbefale nå i påsken er en tur rundt Svarthammeren. Her får man en tur i snaufjellet, og du har utsikt 360 grader store deler av turen. Mest beundringsverdig i det nære landskapet er jo Muen som står stolt i landskapet, og når du kommer på toppen av bakken og selveste Rondane viser all sin prakt, vi beveger oss raskt inn i Rondane Nasjonalpark. Det er litt stigning og unnakjøring på turen, men ikke så ille at de fleste kan klare det, det er jo halve belønningen å kjøre nedover etter et par tunge oppoverbakker. Det er også mulig å ta lengre og kortere turer rundt. Vi tok den “korte” da jeg hadde med valpen. Det kommer litt bilder fra turen under, og et kart.

 

Den første bakken opp bak Svarthammeren. Det er lang og trå, men med silkeføre, gode felleski og denne utsikten gikk bakken som en lek.

 

Jeg vi gi en stor takk til hundeeiere jeg møtte på tur i helga. TAKK for at dere hadde hunden deres i bånd. Jeg møtte mange hunder og bare EN var uten. Det er en stor forbedring og gjør ferden mye tryggere for både hunder og folk. Tusen tusen takk!!

 

Runden vi tok er på ca. 9,3 km. Med litt bakker og stigning. Men som dere ser kan turen gjøres kortere og mye lengre om ønskelig. De fleste av de vi møtte tok runden rundt Tverrhøgda også, da kommer du på ca. 13 km.

 

To gode venner <3

 

 

 

Etter turen vil jeg anbefale å ta turen innom Spidsbergseter sin kafe Villreinen. De har utrolig godt mat, og nå har de nettopp fått en ny og spennende meny.

 

Håper å se dere på fjellet i påsken!

GOD TUR!

 

 

TAG
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.