Hund Snørekjøring Turtips Uncategorized Vintertur

Gausdal, Auggedalen en gjemt perle!

By on mars 19, 2018

Der ingen kunne tru at nokon kunne bu!

Da jeg var yngre og ikke et friluftsmenneske, så jeg på Gausdal som et sted Gud hadde glemt, og Djevelen forlatt! Det inntrykket har jammen forandret seg.

Kan det bli bedre enn dette?? Vi gikk i skog så og si hele veien, med noen unntak over myrer. Det er spor av vilt overalt, og solen stod høyt på himmelen.

Trap Line Agility Storm, 6. mnd. Denne gutten liker best å være hjemme og spise, men når vi først kommer oss på tur stor trives han.

Sa noen flatt dekk?? Når gradene nærmer seg varmegrader, er det ikke så greit å være polarhund. Og Frozt med full vinterdrakt er erfaren nok til å vite at man hviler når man kan.

 

Gausdal

Litte bølle er fortsatt for ung til å dra pulk, men kanskje han får sitte på et stykke?

Med sine ca. 6000 innbyggere spredt på et ganske stort området, bor det et stolt folkeslag med særpregen dialekt. Vi er glade vi har Gausdal, med Langsua Nasjonalpark og sin flotte natur har det blitt mange besøk i løpet de siste årene. Selv om det ikke er langt til hit, møter vi relativt lite folk på tur. Nå som Sjusjøen og Nordseter har blitt til små tettbyggde byer, kan man ennå oppleve stillheten og roen i Gausdal. Her er kan pulsen senke seg, og man kan føle seg alene i fjellet. Det liker vi! Da jeg var yngre og ikke et friluftsmenneske så jeg på Gausdal som et sted  Gud hadde glemt, og Djevelen  forlatt, men det inntrykket har jammen forandret seg!

 

 

 

 

Trap line Keep Moving Frozt, en sterk arbeidshund som ikke er ratt for å ta i et tak.

Det er lørdag, solen titter frem og gradene holder seg så vidt over 0. Det er tid for tur! Og hvor går turen? Jo, Auggedalen i Gausdal <3 Ca. 45-50 min kjøring fra huset opp bakkene til fjells. Pulk på taket, hunder trygt plassert i bur i bilen, kaffe og pølser til grillen er med. I dag skal også lillegullet Storm få være med. Turen er planlagt på. ca ei mil, og med en lang grillestopp.

 

 

 

Det er ikke så mye men kan si om denne turen som ikke bilder beskriver bedre, så her kommer det et lite bilde dryss:

Veslesetra er godt begravd i snøen.

 

Det grilles, og gutta krutt følger nøye med!

 

Det er en NYDELIG skog her inne, og vi venter bare på at haren skal hoppe frem!

 

 

Sjefen sjøl!

 

GOD TUR!

  • Ta gjerne kontakt for kart og en mer detaljert turbeskrivelse <3

 

 

  • Lene Kristin Løkken

 

 

TAG
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.