Hund Turtips Vintertur

Prestkjerringa

By on mars 16, 2018

Toppen i Oppland du kan se flest andre topper. Du ser langt inn i Jotunheimen, Ringebufjellet, Vestfjellet, Rondane og Synnfjell. Et fantastisk skue. På toppen finner man en panoramaskive som viser hvilke fjell vi ser. Den er 1064 moh, og er en lett tilgjengelig topp både sommer som vinter.

 

Ei glad eventyrjente som koser seg på tur! (Lene)

 

 

Opp og hopp!

Bildet er litt nyere, men det ser sånn ut hver helg! Noen hunder kan virkelig å kose seg!

Det er søndag, vekkerklokka ringer 07.00, litt tidelig på en søndag synes jeg, og gradene viser hele -20 kalde blå grader. Men det er deilig å starte dagen tidlig når man har fri, da får man jo mest ut av dagen. Med kald nese, er er bare å vippe seg ut av senga og traske raskt til det varme badet med veslemutten i hælene. Storm vet at når matmor er våken, da er det frokost å få! Frozt er det litt værre å få opp om morgenen, han liker å ligge og dra seg så lenge som mulig.

 

 

 

Hundene har hage hvor de kan få utfoldet seg fritt.

Da hundene er matet, luftet og kost litt med er det mer fart i Frozt også, og de får leke i hagen mens jeg gjør meg klar. Matpakke, kakao, vann, godbiter til både folk og dyr pakkes i sekken. Sammen med termoduken, førstehjelpsutstyr, ekstra ull og reinsdyrskinnen blir stroppet på sekken. Storm blir hjemme, da han er litt for ung til å være med.

Sånn så det ut da vi kom ut av skogen etter noen bratte stigninger. Nydelig, eller hva??? Vi ble stående her en liten stund og bare nyte utsikten!

Perfekt kaldt turvær

Sola strålte og det var helt vindstille da vi kjørte opp i fjellet. Men siden det skulle være såpass kaldt, bestemte vi oss for å gå en litt kortere tur. Etter litt kløn med å finne riktig plass, fant vi en grei plass å parkere. Det er jammen ikke lett å orientere seg når det er to meter høye brøytekanter overalt, og gps`en ikke spiller på lag.

Utsikt mot Synnfjellene <3

Turen starter i stigning med en gang, det går fort noen høydemeter igjennom en flott skog. Det er helt greie løyper, da noen jenter vi snakket med for å finne veien hadde gått dagen før. Vi gikk med langrennski, men fjellski hadde også vært fint her. Stigningen er litt bratt i noen partier, men for det meste jevn stigning. Med sol i fjeset og glade folk og hunder er dette en veldig fin tur. Og belønningen er den fantastisk flotte utsikten på toppen, og unnarennet nedover igjen. UNNA VEI!!

 

 

Håper å se dere i fjellet!

GOD TUR!!

Bildedryss fra turen:

Toppen er nådd, og vinden blåser surt rundt ørene. Da er det deilig med en varm lue. Rastepausen er planlagt litt lengre nede i lia, hvor det er ly for vinden.

 

Rasteplass under et tre dynget av snø. En koselig grop som blir varmet opp av sola. Her hadde vi med oss kakao og en deilig nistepakke. Og jammen var det noen som hadde sneket med seg en haug med twist også 😉 Nam nam! Selveste Atle Antonsen kom også gående til topps denne helga, og var snill og tok et par bilder for oss. Moro å hilse på kjendis, si!

 

Frozt fikk noen minutter uten bånd på toppen, og han tok seg også tid til å sjekke ut den fantastisk flotte utsikten her oppe.

 

Panoramaskive med 100vis av topper du kunne se!

Snart i må!

Det var godt med snø på toppen også, som denne varden kunne vise.

Blir mange bilder av hunderumper på tur 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Lene Kristin Løkken
TAG
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.