Hund Uncategorized

Trap Line Agility Storm

By on januar 16, 2018

Tiden flyr, og nå har valpen bikket fire måneder. Tenkte å oppdatere dere litt om hvordan det går med den lille rampen!

 

Storm 8 uker

Innkjøring

Da vi fikk storm var han åtte uker gammel, og så liten og søt. En liten fluffball med sterke meninger og kunne gjerne bodd i matfatet (det gjør han ennå). Frozt var sånn passe fornøyd med å få han i hus, og ventet nok på at noen skulle komme og hente han. Det gikk litt hett for seg innimellom, da Frozt skulle oppdra valpen. Da banket mammahjertet litt ekstra, men det var mest lyd og valpen reagerte veldig bra på “oppdragelsen”. Og pottetreningen satte tålmodigheten på prøve.

 

Oppstilling!

Den som sover synder ikke…

Testet som leder

Jeg som leder måtte tidelig sette grense for Frozt også, og stadfeste at det var jeg som bestemte og ikke han. Frozt har lov å korrigere valpen, men i bunn og grunn er det JEG/VI som bestemmer, og at han ikke eier hverken leker eller hull i bakken. Etter dette ble stadfestet, ble også forholdet mellom Frozt og Storm bedre. Frozt vet hvor hans grenser går, og han stoler på at jeg ordner opp om Storm går over sine grenser. Jeg fikk også bevist ovenfor valpen, at jeg beskytter han om ting går litt ut av kontroll. Og båndet til valpen ble tettere. Det å ha hund kan virkelig utfordre deg som leder og person, men etter samtaler med oppdretter fikk jeg gode tilbakemeldinger på at mine instinkter er gode. Det var nok ikke så lett for Frozt å gå fra å være enebarn og leve det gode liv, til å måtte dele på oppmerksomheten og godene.

 

Frozt og Storm tuller ute i hagen

Gode venner

Storm og Frozt har blitt gode venner, Storm har også blitt større og lært mer om hvordan å være hund hos oss. Gutta har stor glede av hverandre, og koser seg ute i snøen. Vi har nå kunne løsne litt på tøylene, og la de være mer alene ute sammen (ikke i lage perioder). Og de leker best da faktisk, mulig de skal tøffe seg litt da jeg er ute.

 

Frozt og Storm nyttårshelga

 

Stolte gutter på tur!

Stor Gutt

Storm fire måneder.

Storm ble fire måneder den 4. januar, og veier ca 15-16 kg. Han har begynt å miste tenner, og nye mindre spisse er på vei (heldigvis). Han er en velbalansert valp, glad, tøysete, er rolig inne og “pottetreninga” er for lengst over, og rapete som valper flest. Han er en type som ikke kaster se ut i ting uten å ha vurdert situasjonen først. Dette hindrer han i å komme i situasjoner han ikke har kontroll på, men ulik Frozt som alltid bare har kastet seg ut i ting (uredd type). Storm er litt mer avventende til fremmede, men kommer du innenfor er du innenfor! Han har vært med på sine første korte skiturer, sovet ute på tur i hengekøye, og en lengre tur nyttårshelga i litt mer krevende spor. Han trives i bil og har vært med mye på jobb. Han har blitt introdusert for de andre hundene i familien, og vennekretsen skal sakte men sikkert utvide seg. Vi jobber med hverdagslydighet og ro rundt matfatet. Det er en lang vei igjen til en voksen malamute, og vi gleder oss til å følge han videre.

  • Lene Kristin Løkken

Rune og valpen sin

Krøll på tråden 😉

Kosestund etter skitur

Kos etter å ha vært borte fra gutta en helg

 

 

 

 

 

 

 

TAG
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.