Hund Turtips Uncategorized Vintertur

Adventstur med Ticket to The Moon

By on desember 26, 2017

To jenter som kan å kose seg på tur!

 

 

Det er Desember, og på Lillehammer er det nå korte dager.

Vi pynter så smått til jul, og tenner lilla advent lys. Niende Desember og det er 15 dager til jul. Kristin inviterer til skogstur, og vi pakker sekken og fyller den med varme klær, hengekøye og mat. Vi skal sove under åpen himmel, og grille pølser på bål.

Kristin er i full gang med å legge sovepose og annet utstyr i hengekøya.

Vi finner et passende sted ikke så langt fra en foss. Lene syntes det bråkte litt, så vi trakk litt lengre inn i skogen enn planlagt. Det var virkelig koselig her inne i skogen, med høye furutrær som tak. Turen ble ikke så lang da vi hadde med oss lille Storm. Han tok utfordringen på “strak pote” og fulgte stien inn i skogen, etter sine helter Frozt og Luna. Selv om vi var kun 20 min fra bilen, virker det allikevel som vi var 100 mil fra folk, det eneste vi hørte der inne var lyden av fossen og knitring fra trærne.

Campen ble raskt satt opp med hengekøyene mellom passende trær, vi hang opp litt koselige lys og tente et stort bål så vi kunne holde varmen utover kvelden. Hundene fikk tørr halm å sove på, og Storm fikk også sitt eget reinsdyrskinn. Ticket To The Moon hengekøyene er veldig enkle å sette opp, og i hengekøya legger vi reinsdyrskinn, termo fjellduk og vintersovepose.

Storm har endelig sloknet etter en dag med mange nye inntrykk.

Frozt er en snik!

Etter litt klabb og babb med hunder som surrer seg, kjetting som ikke passer med lås, tissing, mating og litt bølling, legger hundene seg endelig til ro på plassene sine. Frozt snek seg til en plass i armkroken som vanlig, han er jo så godt vandt denne gutten der. Taktikken er alltid å se mest mulig lidende ut, i en skikkelig vond liggestilling, så gir matmor etter tilslutt…Luna var flink som vanlig, og snurret seg sammen til en kringle og fulgte nyskjerrig med på hva som skjer. Storm syntes alt var spennende, det var hans første overnattingstur ute, og alle lyder og lukter skulle utforskes. Men er liten gutt ble fort trøtt, og da reinsdyrskinnet var på plass sovnet den lille tassen raskt.

Luna følger godt med på hva som grilles på bålet.

Det var bekmørkt da vi var ferdige med å sette opp campen, og vi kunne se stjernene lyse imellom tretoppene. Det er en magisk tid vi var inne i nå, og sulten kom snikende. Med gode gammeldagse grillpølser og kakao i koppen var det to blide damer foran bålet.

Natta

Natten kom, og med varm sovepose etter å ha brukt varmeflaskene et par timer før vi la oss var det en fryd å krype ned i soveposen. Ticket To The Moon var utrolig god å ligge i, ihvertfall de første timene. Det var litt vanskelig å ha riktig liggeposisjon i den glatte hengekøya, med reinsdyrskinn, sovepose og jervenduk. Det skal sies at neste gang vi skal sove i den, skal vi være litt mer nøyaktige når vi henger den opp, så den blir helt rett, og alt skal inn i jervenduken. Nå lå Reinsdyrskinnet under, og da var det vanskelig å holde alt på plass. Men man lærer av sånne turer, og neste gang blir det tipp topp! Storm fikk også lov til å krype inn i soveposen til Lene i løpet av natta, så da var det to stykker som holdt godt på varmen.

Montro om det er noen som skriver en hilsen til kjæresten <3 Selv om vi har vært mye på tur og borte fra våre kjære, holder vi kontakten og sender litt oppdateringer underveis.

 

 

Vi gleder oss til neste Ticket To The Moon tur allerede!

God Natt!

 

TAG

desember 24, 2017

januar 2, 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.