Hund Uncategorized Utstyr Vintertur

Hva har vi i sekken/pulken på vintertur med overnatting?

By on desember 21, 2017

 

Her var det 30 cm nysnø og en bratt bakke. Ikke så lett å se stigningen på bildet, men her fikk hunden pause og vi trakk. Frozt hadde oppakning for to personer her og all mat og drikke for tre personer. Pulkbremsen veier også en del, så denne kan man jo ta av om man bare har en hund, så sparer man litt vekt her

Samboeren til Lene sier vi pakker som Britiske kolonister på tur. “Dere mangler bare eget bibliotek og porselen service!”, sier han. Vi velger å bære/dra litt tyngre, for å ha det varmt og komfortabelt på tur. Her er det mange løsninger. Man må selv vurdere hva som er viktig, hva slags tur (veldig kuppert terreng blir fort veldig tungt med for mye i sekken/pulken) og hvor langt man skal gå.

En jente med normal kroppsbygning bør ikke bære mye mer enn rundt 15 kg, uten at du kan få vondt i rygg, knær og hofter etter mange timer på ski. Det kommer også an på hvor vant du er til å gå med sekk, og hvor sterk du er. F.eks. har vi ikke med oss pulk, er det kun tennved/briketter vi har med i sekken. Sekken blir fort full på vintertur, og går man fra hytte til hytte trenger man ikke å ta med egen ved. Ta noen kortere treningsturer med hva du ønsker å ha med, og se om du orker å ha den vekta hele turen. Sekkene våre bikker fort 20 kg på sommertur, så vi må være mer kritiske til “tilbehøret” på vinterstid.

Har du trekkhund som vi, kan vi klart ha med mye mer enn om man skal gå med sekk. Vi har kun en liten sekk med et undertøyskift, drikke og matpakke som vi bærer selv. Hundene kan dra ganske så mye vekt. Vi må være forberedt på å hjelpe hundene om snøen blir for tung, eller om bakkene blir for bratte. Vi har med både drag til hunde og til oss selv, slik at vi kan bytte på hvem som drar på lengre turer, og om hundene blir skadet og ikke kan dra lengre.

 

Langsua Nasjonalpark, påsken 2017

 

Litt av hva dere vil finne i pulken:

Drar ikke på en eneste tur uten reinsdyrskinn!

 

Liggeunderlag med dun!

 

Sovepose med dun!

 

Litt ved, eller mye…kommer an på hvor langt vi skal og hvor mye vi har plass til!

Flatt og fint, men med nysnø blir det fort tungt for hundene. Her har vi ikke med ved, da vi gikk fra hytte til hytte i Gausdal Vestfjell. Frozt har her pulken til Luna, og Rune (samboeren til Lene) har Luna framfor seg og drar pulken til Frozt selv. Må få slite litt han også, og fint for alle å bytte på litt.

Blir ikke fyr på primus eller bål uten flammer!

 

Ekstra ull undertøy, sokker, tynne fingervotter, ull bokser, ekstra batterier, tau, fyrstikker +++ pakket trygt i vanntette pakkeposer!

 

Primus og kjele. Varmt vann til mat og varmeflaske.

 

Kjele til kaffen!

 

Hodelykt! Det blir fort mørkt om vinteren, og husk ekstra batterier!

 

Den berømte varmeflaska!

 

 

Lommelerke med “någgå godt oppi”…eller denne finner du på innelomma vår, ikke i pulken 😉

 

Termos med noe varmt til pausen.

Masse godbiter til hundene er viktig. Vi bruker mye tørrfisk da de elsker det og det er sunt.

 

 

Fullstenig pakkeliste for vintertur finner dere her:

Vintertur

Les også om vår overnattingstur på Sjusjøen

Et stjerneklart vintereventyr

 

Flere pakkelister finner du i hovedmenyen

 

GOD TUR!!!

 

 

TAG
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.