Sommertur Turtips

En dagstur til Myfallet og Veslefjellet

By on august 20, 2017

Helga 18. august tok vi turen til Spidsbergseter, for å skaffe oss et godt utgangspunkt for å utforske den godt gjemte perlen Myfallet.

Myfallet består av tre fosser med til sammen 100 meter fritt fall. Den største fossen kan du nyte en spektakulær utsikt av, hvis du velger å ta turen helt ned til bunnen. Det er veldig glatte steiner på stien ned, så vær forsiktig. Om du er litt dårlig til beins eller ikke ønsker å gå ned den bratte stien, kan du gå videre til merket løype: Utsiktpunkt. Fra dette punktet kan du nyte fossen fra oven.

Det er flere ruter man kan gå for oppleve denne bortgjemte naturperlen. Vi valgte en rute som er ca. 6,7 kilometer lang og starter fra Spidsbergseter (som ligger 910 meter over havet). Turen tar cirka 1 1/2 time i normal gange en veg. Siden vi først var på tur i dette området valgte vi også å ta med oss Veslefjellet som er en topp på 1034 meter over havet.

 

Turbeskrivelse:

Totalt lengde: 13,3 kilometer (Spidsbergseter – Myfallet – Veslefjellet- Spidsbergseter)

Turtid: 3,5 timer inkludert små rast

Fin sti med noen bratte partier

 

 

 

Start

Vi begynner på lett sti i åpent terreng direkte fra Spidsbergseter. Her følger vi samme veien som det går skiløyper på vinteren. Det er ikke merket til Myfallet her, så det lønner seg å ha med kart eller å få en god vegbeskrivelse fra kjentfolk. Turen går videre nedover og inn i en bjørkeskog. Etter hvert  går vi over på grusveier, forbi hytter og to vann; Nørdre og Søre Fiskeløysa. Vi valgte å gå på oversiden av Søre Fiskeløysa, men du kan også gå lengre mot Venabu og over veien der. Er du heldig kan du treffe på bever i dette området.

Den røde T

Vi krysser etter hvert Rondevegen, og inn på en ny grusvei. Her begynner det å bli mer skilting, og vi går kun noen hundre meter på grus før vi kommer over på en ny fin sti og inn i en flott gammel bjørkeskog. Det er godt merket der vi går nå.Både med skilt og rød T. Her går det også guidede turer på hest, som er med på å holde stien åpen og nedtrokket for oss som går til fots.

Glatt og bratt

Ned til fossen følger man en bekk og man må gå mer eller mindre i ei steinrøys helt ned. Her lønner det seg å ha øynene åpne og konsentrere seg om hvor man setter bena. På grunn av den høye luftfuktigheten fra fossen er det ganske glatt og faren for at man kan skli er absolutt tilstede.

Myfallet

Ordet er FANTASTISK! En trolsk stemning med dis i luften. Fossen er virkelig et flott skue, og vi ventet bare på at trollet skulle titte frem i mellom vannmengdene. Den bratte og glatte nedstigningen i steinrøysa var virkelig verdt det! Før nedstigningen til fossen går man forbi en benk som det er kjekt å ta en liten pustepause på.

Veslefjell

Turen videre går over tregrensen og fjellandskapet vi går i har en vakker overflate av lysegrå stein, blandet med årstidens farger. Fra toppen av Veslefjell kan du blant annet nyte utsikten innover mot Rondane, Svartfellet, Dynjefjellet, Trabelifjellet, Kyrkjegardsfjellet og Muen. Det er en flott varde her og en gapahuk av stein til le for vinden. En perfekt rasteplass etter nesten 300 høydemeters stigning fra fossen.

Hjemturen

Stien fører oss videre til grusveien forbi Kjørkjegardsætra og Porrestadsætra, vi  krysser veien så vi kan gå på sti langs Rondevegen til vi kommer til den BLÅ gråtassen til Spidsbergseter. Da er det bare å glede seg til et besøk i Karlsvogna fjellbad og en deilig middag på kvelden.

Håper vi ses til fjells!

Pakkeliste:

Dagstur

TAG
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT