Konkurranse Sommertur Turtips

En av 20 turmål i Sør-Fron, Nårkampen 1102 m.o.h.

By on juli 31, 2017

Sør-Fron Norges vakreste kommune.

Midt i Gudbrandsdalen ligger Sør-Fron, med sine 3161 innbyggere. Sør-Fron har mange flotte turmål og på hjemmesiden til kommunen kan du finne en liste med 20 av de, sammen med kart. Det kan du finne HER. De som går minst 10 av disse toppene får en turmedalje, og blir med i trekningen av gavekort.

Nårkampen er en relativt lett tur og du bruker ca. 1,5 – 2 timer, om du går fra Bålsetra. Stien er godt merket, og du vil enkelt finne frem. Veibeskrivelse til Bålsetra finner du HER.

 

Ut på tur aldri sur!

Turen begynner under tregrensa på ca. 930 m.o.h. Du går langs en liten bekk, forbi ei seter og videre igjennom granskogen før du begynner å klartre mer oppover. Det kan være bløte partier i skogen, så gode fjellsko er å anbefale på vår og høst. Du skal opp til 1102 m.o.h. så det blir mer stigning når du har kommet igjennom skogen. Når du endelig er ute av skogen åpner landskapet seg og du får først en flott utsikt mot Fagerlifjellet i vest og Fagerhøy og Prestkampen i sør. På toppen vil du også se Valsfjell, Langsua Nasjonalpark, Kvitfjell, Rondane og Jotunheimen.

Turen begynner i tett skog, med et yrende dyreliv.

Kartet er hentet fra www.sor-fron.kommune.no. Tykk på bildet for å komme til siden.

Utsikten når man kommer opp og ut av granskogen.

Sør-Fron og tettstedet/bygda Hundorp er fødestedet til Eventyrjenta Lene. Her har hun gått i barnehage, skole, kunstskole, vært med i korps, gått på skøyter og spilt fotball. Det var en veldig fin plass å vokse opp. Dette er ei bygd der alle kjenner alle, og har mye å tilby.

 

Hundorp

Også kjent for Dale Gudbrands gård. Stedet ble valgt til Oppland fylkes og Sør-Fron kommunes tusenårsted i 1999 . Gården ligger midt i et storhaugsentrum fra jernalderen. Her finner man gravhauger fra vikingtiden. Nå ligger fire igjen, med diameter mellom 23 og 32 meter er de utvilsomt de største i Gudbrandsdalen. Foruten haugene er det en firkantet steinsetning og rester av en rund steinsetning på stedet. Her skjedde ifølge sagaen oppgjøret mellom Dale-Gudbrand og Olav den hellige 1021, da kongen enten overtalte eller tvang Dale-Gudbrand til å la seg kristne.

 

Turen videre er på en bred og flott sti, og du kan besøke et minnesmerke over Ole H. Rønningen fra Sør Fron som omkom her under sauleting i 1921 (en liten avstikker).

Flott sti på vei mot toppen

Går du ca. 50 meter videre kommer du til en minivarde, og du ser lengre mot Kvitfjell og Langsua Nasjonalpark.

 

 

GOD TUR!

Følg oss på facebook

 

 

 

 

 

 

Kilder: Wikipedia, www.sor-fron.kommune.

TAG
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT