Sommertur Turtips

Topptur til Trabelifjellet i Ringebu

By on juli 25, 2017

Det er ikke til å stikke under stol at vi er veldig glade Venabygdsfjellet. Og det er ikke så rart. Det er kort avstad fra Lillehammer hvor vi bor, vi kommer raskt opp i høyden og over tregrense, noe som gjør at man får en fantastisk utsikt, selv på de korte turene. Og det er mange flotte turer å gå. Her kommer det et tips om en enkel og veldig fin tur som egner seg for alle. Her kan du også finne flere stolper i stolpejakten.

Trabelifjellet 1.092 m.o.h.

Lett og fin sti opp mot toppen. Det er fint å gå, sykle og ri her.

Runden som er beskrevet på kartet under er på ca. 7 km, og man bruker 1,5 -2 timer på turen. Er du på sykkel eller joggetur tar det kortere tid, og er du på fototur kan det ta mye lengre tid 😉 På tur gjør man akkurat som man vil! Alle toppene på Venabygdsfjellet ligger på over 1.000 m.o.h. og du har dermed utsikt overalt. Denne toppen er intet unntak!

Begynnelsen er fra parkeringen ved Rondevegen. Føst begynner man å gå på grusvei, og etterhvert kommer du til ei lite bu, herfra går stien videre oppover og over tregrensa. Det er lett å finne frem, og stien er bred og fin. Her blir det også ridd mye med hester, noe som hjelper til å holde stien ryddet og fin. Det går mange stier på kryss og tvers her, men det er enkelt å følge «hovedstien», det går også fint an å gå andre veier, men ikke gå utenfor stinettet 🙂 Naturen er skjør, og det er nok av stier å velge imellom.

Etter du har fulgt stien og gått mellom de forskjellige vardene dere finner på toppen, spist lunsj på benken, tatt alle de flotte bildene og fjellfiene er det på tide å dra ned igjen. På det vedlagte kartet finner dere en alternativ rute ned igjen, slik at turen både blir litt lengre og mer variert. Du kan så klart gå ned igjen samme vei, men vi er veldig glade i runder. På vei ned igjen går du ned under tregrensen til du kommer til grusvei igjen. Du går et lite stykke før du kommer ned på Trabelivegen og du tar til venstre i krysset, og du følger denne til hovedveien/Rondevegen.

Her ser du uværet lenge før det kommer!

Har du meldt dere på stolpejakten har du kanskje klart å samle hele tre stolper nå 🙂 

Nydelig utsikt mot Rondane. Bildet yter ikke utsikten rettferdighet, dette må oppleves!

Rondevegen, eller riksvei 27 er hovedåra over fjellet og her kjører bilene fort, så gå over veien når dere kommer til krysset, og ta til venstre på stien dere finner på den andre siden. Her er det også mulig å parkere om man ikke ønsker å gå fra der vi begynte. Ønsker dere en liten dukkert, eller har dere men hund som er varm er en stopp ved Grønnskartjønnet en fin stopp. Videre herfra går det en grusvei på nedsiden av Rondevegen og over igjen til parkeringen.

 

Kart over ture, du kan også gå inn på www.norgeskart.no og finne mer detaljert kart.

 

Pakkeliste

  • Godt humør
  • Gode sko, lette sko holder på sommeren, men det kan bli noe vått på vår/høst.
  • Dagstursekk med kaffe og litt niste.
  • Fulladet fotokamera og selfiestang.
  • Godt med vann på varme dager (det er ingen drikkestopp for hundene på toppen).
  • Vindjakke.

 

GOD TUR OG GOD STOLPEJAKT!

Følg oss på facebook

TAG
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT