Uncategorized

Finnbiff på primus – kjempegod og enkel turmat

By on juni 20, 2017

Ok, du har planlagt å dra på tur. Ruta er satt, pakkelista er klar, sko og klær er impregnert, været sjekka og vinduken er pakka. Men hva skal man spise?

Her er et av våre favorittmåltider å lage på tur. Med litt enkel forberedelse, får du en god middag i skog og mark.

 

Dette trenger du av utstyr:
  1. Primus
  2. Kjele
  3. Stekepanne
  4. Fyrstikker
  5. Tresleiv/stekespade
  6. Kniv og gaffel
  7. Tallerken

NB! Sjekk at du får fyr på primusen før du drar. Vi har brent oss på dette før.. Les om det HER

Ingredienser til fire porsjoner:
  • 1 pose reinsdyrskav
  • 1 boks seterrømme
  • 6 skiver bacon
  • 3 sopp (champignon eller kantareller)
  • 1 løk
  • 1 ts. salt
  • 1 ts. pepper
  • 4-5 knuste einebær
  • 1 ss. smør
Forbredelser før du drar:
  • Kutt opp sopp og løk i passe store biter og pakk i en pose.
  • Bland salt, pepper og knuste einebær i en beholder eller pose.
  • Kutt opp bacon i passe terninger, og pakk i en liten pose. (ikke for små biter)

Zip loc poser er genialt å bruke her. Du kan også vaske de og bruke de igjen og igjen. Du får kjøpt de på dagligvarebutikker i forskjellige størrelser.

 

Når du har satt opp leir, tilbereder du maten slik:
  • Stek finnbiffen i litt smør, og legg det over i kjelen.
  • Stek bacon og legg i kjelen sammen med reinsdyrkjøttet.
  • Stek sopp og løk sammen til løken er blank, tøm det så i kjelen.
  • Plasser kjelen på primusen og tilsett rømmen, smak til med krydder.
  • La det småkoke i 5-10 minutter.
Forslag til tilbehør:
  • Poteter (gjerne ferdig kokte som du varmer opp i litt vann på primusen), potetmos eller ris (snarkokt er greit om du er redd for å gå tom for gass).
  • Tyttebær.
  • Flatbrød.

NAM!!

 

God appetitt!

 

TAG
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT