Sommertur Turtips

Sommer og høstturen Reina – Kriksfjellet- Hitfjellet – Reinsfjell – Reina

By on juni 8, 2017

En helt super dagstur i et av Norges fineste fjell landskap

Dette er en forholdsvis enkel tur, hvor du får med deg tre topper i løpet av bare 150 høydemeter. Det er fine stier uten for mye stein, og man går opp og ned fra tregrensen. Turen vil ta cirka fire timer, den er omtrent 12 kilometer lang og det er mange fine rasteplasser langs stien. Utsikten er også helt nydelig! Turen passer for alle, det er også fint å ta med hund da det er mange steder hunden kan kjøle seg ned i vann. På denne turen vil du sannsynligvis møte syklister, da det er en utrolig fin sti å sykle på. Vi skal alle ha plass, så ta hensyn til hverandre. Smil, hils og ha hunden din i bånd så blir det en fin tur for alle. (Det er en god del beitedyr i området, både sau og ku). Turen er fin å gå fra mai til oktober, men det kan ligge snø her til langt ut i mai, og det kan komme snø fra slutten av oktober.

Få veibeskrivelse fra Strandtorget (E6), ved å trykke på bildet.

Ankomst

For å komme hit følger man Nordseterveien fra Lillehammer, så over på Reinavegen forbi Nevelvatnet og Reinsvatnet, over en liten bro (demning) og i første kryss etter broen tar du til venstre mot (Indre)Reina. Her fortsetter du noen hundre meter. Det er fint å parkere ved et gammelt skur som står ved veien, da kommer du rett på stien, men om du fortsetter et lite stykke på veien kommer du til en større parkeringsplass om det er dårlig med plass her. Da kan man lett velge hvilken retning man ønsker hvis man heller ønsker å gå mot Reinsfjell først. Man får en brattere start om man går den veien.

 

Kart

Dette er en tur som ligger ute på UT.NO og er merket med T (fra den Norske Turistforening), men stien skal vare lett å følge.

Trykk HER for å komme til turbeskrivelse på UT.NO

 

ca. 12 km, lett turterreng, kan være litt vått noen steder.

Ulv

Noen spør oss innimellom om vi ikke er redd for rovdyr når vi er så mye ute i skog og fjell. Svaret er NEI! Men vi er redd KU! Nei, vi tuller ikke. Ku med kalv blir kjempe forbanna om vi kommer for nærme med hundene våre. De går rett og slett til angrep, og vil jage oss bort. Da er det bare å legge på sprang!

Det er ikke lenge siden Lene og samboeren Rune var på tur oppe på Nordseter, der går det en del kyr ved parkeringsplassen. Det står en flokk ikke så langt fra bilen og Lene sier: «Jeg må ta en omvei, så ikke kyrne jager oss». Samboeren lo litt, og påsto at Lene bare var ei pingle. Kyr er jo ikke farlige! JO! Lene og Frozt gikk en liten omvei rund parkeringen, og der kommer det er ku løpende rett imot!!! Lene hyler til Rune at han må åpne bakdøra på bilen. Kua var bare noen få meter unna da de hoppet inn bak i bilen og fikk smelt igjen døra, og en ku til var på vei. Hva kyrne hadde tenkt å gjøre om de hadde nådd de igjen, er sannelig ikke sikkert de selv helt viste. Det var uansett ikke noe man hadde tenkt å finne ut av.

Så JA til Ulv, nei til KU! 😉

Større utfordring

Ønsker du en større utfordring kan du gå videre og ta med deg Neveltoppen også. Da kommer turen på ca. 19,6 km.

Dette er også en fin to dagers tur, det er mange fine teltplasser i området. Vært ops på en del sau.

 

Pakkeliste

  • Dagstursekk
  • Sitteunderlag
  • Matpakke
  • Drikke
  • Lette tursko (juni-sep) fjellsko i mai og oktober
  • Vindsekk
  • Kart
  • Vind jakke
  • Et sett ullundertøy

Husk at været skifter raskt i fjellet, spesielt over tregrensa (1.000 m.o.h), og det kan blåse litt. Pakk litt varme klær selv om det er meldt varmt vær.

 

Bildedryss

Det er godt skiltet på turen, her finner du lett frem til Krigsfjellet.

På vei ned fra Hitfjellet, her er deler stiene seg, så ha tungen rett i munn når du velger vei.

DNT sine merkinger finner du langs stien.

Utsikt på vei opp til Reinsfjellet.

Hund i bånd er viktig på tur 🙂

Utsikt fra Nevelhytta om man tar den lange turen.

GOD TUR!

 

TAG
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT