Uncategorized

Nyttige apper til tur

By on april 8, 2017

 = Godt forbredt!

Før man pakker sekken, smører skia og lager matpakke, kan det være greit å være litt forbredt. Om det gjelder badetemperatur, hvilken skismurning man bør bruke i skiløypene på 1.100 m.o.h, eller det å finne en ny spennende tur å legge ut på. Da kan disse appene være nyttige. Under finner du værvarslingsapper, apper med gode turforslag, nytte tips angående sikkerhet osv. Vi har samlet sammen noen av de vi finner nyttige, og de passer for både erfarne og nybegynnere.

Selv med gode tips og råd fra apper, ta alltid egne vurderinger om vær og vind, og velg vanskelighetsgrad på tur ut fra din egen form. Følg pakkelister selv på enkle turer 🙂

– Alle appene finnes for både iPhone og Android.

 

 

 

For eksempel vurderer ut.no sine turer med enkel, middels og krevende slik:

Grønn = Enkel, for nybegynnere

  • Krever ingen spesielle ferdigheter
  • I hovedsak kortere turer
  • I de tilfeller hvor det er tilrettelagt for rullestolbrukere, barnevogn, merkes dette med eget symbol

Blå = Middels, for nybegynnere

  • Middels godt trente turgåere
  • Grunnleggende ferdigheter

Rød = Krevende, for erfarne fjellfolk

  • God utholdenhet
  • Krever godt turutstyr og gode fjellsko

Svart = Ekspert, for erfarne fjellfolk

  • God utholdenhet
  • Krever godt turustyr og gode fjellsko
  • Kunnskap om kart og kompass

Hvor krevende en tur er bestemmes blant annet av antall høydemeter (stigning) og lengde på turen.

Selv om turen er lett, kan den merkes med rødt dersom den er veldig lang.

Appene:

yr.no

App med tilgang på værvarsel, advarsel om flomfare osv. Enkel å bruke, og du kan søke på steder i hele verden.

yr

 

 

 

storm.no

Værvarsel.

Storm

 

 

 

 

varsom.no

Her finner du jord og snø skredvarsel, jordsjelv og flomvarsel. Du finner også masse nyttige tips om hvordan gå trygt på is for eksempel isskolen

En tjeneste levert av NVE, i samarbeid med Statens Vegvesen, Meteorologisk institutt og bane NOR.

Varsom

 

skisporet.no

Her finner du masse turforslag, når løypene er kjørt sist, smøretips og mye mer. Veldig nyttig app og den en enkel å bruke. Denne appen bruker vi hele vinteren og har blitt et must på mobilen.

Skisporet

 

 

ut.no

UT.no er en applikasjon (og nettside) fra Den Norske Turistforening. Her finner du over 7.000 turforslag og rundt 1.100 hytter og overnattingssteder over hele landet. De fleste turene er lagt inn av Turistforeningen selv, men du kan selv legge inn turforslag om du ønsker. Appen og nettsiden har en egen karttjeneste hvor turstier og turforslag er lagt inn.

Vi synes denne appen er tipp topp tommelen opp! Vi bruker denne hele året, og du får detaljerte beskrivelser og bilder fra turer. UT

isikte

Rett mobilens kamera mot omgivelsene rundt deg og du får opp navn på stedene på skjermen. Du får også vite avstanden til destinasjonen, og hvor lang tid det vil ta deg å gå dit. Appen kommer med høydemåler, avstandsmåler og speedometer og virker uten dekning. Det eneste du trenger er en smarttelefon med kompassfunksjon.

isikte

 

Røde Kors

Appen gir deg en innføring i hvordan du skal utføre førstehjelp ved ulike typer skader og situasjoner. Den gir tilgang til så og si alle verdens nødnumre og en kartfunksjon med kartkoordinater, slik at du alltid har mulighet for å opplyse hjelpetjenesten om hvor du befinner deg.

RødeKors

 

outtt

Ny utgave av TurApp. Her finner du flere turforslag for hele Norge. Så lenge GPSen på mobilen er på kommer det automatisk opp forslag i nærheten av der du er. Du kan logge turene og dele med andre på sosiale medier. Appen gir deg også mulighet til å komme i kontakt med lokale guider.

outtt

 

hjelp113, gps

Appen alle bør ha. Skulle uhellet være ute i skogen eller i fjellheimen kan det være vanskelig å si akkurat hvor du er. Hjelp 113-GPS bruker telefonens GPS og viser kartreferansen på skjermen samtidig som den ringer 113 for deg.

Hjelp-113

 

 

Badetemperatur

Her kan du sjekke badetemperaturen.

Du finner ikke alle steder her, men det beste er uansett å dyppa tåa i vannet og teste selv.

Badetemperaturer

 

 

Whatbird

 

Over gjennomsnittet interessert i fugler? Med appen WhatBird kan du identifisere hvilken fugl som synger mens du er ute på tur. Enn så lenge inneholder appen 22 av de vanligste sangfuglene våre. For hver art finner du bilder og informasjon.

 

Whatbird

Norske sopper

Denne appen hjelper deg med å finne ut hvilke sopper du kan plukke.

 

Soppboken

 

 

 

Hytteleie, fiske og jakt.

Ønsker du å leie ei hytte, sæter eller bu for en natt eller flere, er inatur et flott utgangspunkt. Her finner du hytteperler til leie over hele landet, og du kan søke ut aktuelle områder. Siden er meget brukervennlig, den har gode bilder og beskrivelser av hyttene. Vi brukte denne siden da vi leide et sæterhus nyttårshelga. Meget hyggelige utleiere som til og med hadde tatt den lange turen på ski opp for å fyre opp i hytta til vi kom.

Her kan du også kjøpe fiske- og jaktkort, og du finner i tilleggg kart her.

Besøk også lommekjent.no Tusenvis av turforslag 🙂

Kjenner du til og bruker andre nyttige apper, send oss gjerne tips! 🙂

Her er det også noen nyttige fjellvettregler fra “Den Fordømte Nordlendingen AS” :

 

 

TAG
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.