Turtips Vintertur

Det enkle er ofte det beste  

By on mars 11, 2017

Vi bor i et land der vi kanskje sitter på den fineste naturen som finnes i verden, og  selvfølgelig bør man benytte seg av den. Det trenger ikke være den store utflukten, og man trenger heller ikke dra langt avgårde for at turgleden skal komme snikende, og at hverdagens vanlige gjøremål blir lagt på is noen timer.

Da hverdagen ofte går til arbeid, hjem og familie kan det virke vanskelig å komme seg ut å nyte naturen. Men må det være sånn? Og er det så store tiltak og forberedelser man trenger for å komme seg ut? Vi syns ikke det og pakket derfor sekken etter jobb og bestemte oss for å  ta lufteturen med hunden, venninnepraten og middagen i en smekk på den lett tilgjengelige Balbergkampen i Lillehammer . Så nært og enkelt kan det  faktisk gjøres.

Men to malamuter med hver sin kløv ble det også lett å frakte med seg ved slik at vi kunne fyre opp et bål når vi kom frem. Vi startet i halv seks-tiden og hadde ennå dagslys å gå i.

Nå om vinteren er det mye å  oppleve langs stien oppover mot toppen. Man har selvfølgelig den fantastiske utsikten over Lillehammer by, samtidig som det bugner av dyrespor i snøen. Noen gamle og noe nye. Dette kan være med på å gjøre turen ekstra  spennende, spesielt hvis du har med deg barn på tur.  Selv for oss uten barn er det spennende å gå i uvisshet om vi kommer til å treffe på noen dyr. Kommer haren forbi? Rekker ekornet opp i toppen av treet før hundene ser dem? Og står elgen  undrende bak et tre og lurer på hva vi driver med? Det er mye som kan oppleves i skogen og det er bare den som kommer seg ut på tur som finner svarene på dette. Siden det er mange som benytter seg av denne turen på vinterstid er det opptråkket sti helt opp til toppen og du slipper å bruke verken truger eller mye krefter.

 

Bålet danser seg inn i de mørke nattetimene

Dette  er god terapi etter en lang dag på jobben eller på skolen. Vi syns absolutt dette er med på å gi den ellers så hektiske hverdagen en avkobling. Det å sitte foran bålet med en nygrillet pølse og kaffe i hånden mens man nyter utsikten trenger ikke være så vanskelig å få til for noen. Dette er en enkel hverdagstur som er overkommelig for de fleste. Ta med deg middagsrester fra dagen før og varm på primus, eller lag deg et lite bål for grilling av pølser eller ei brødskive. Gjør det enkelt og bruk  heller tiden på en fin naturopplevelse sammen med venner, kjæresten eller familie. Kanskje til og med en date? Vi tipper alle vil nyte godt av dette og  sovner godt i sengene sine når de kommer hjem igjen. Utrolig hva frisk luft, felles opplevelser og bållukt kan gjøre med et menneske 😉   Så pakk sekken og dra på tur =)

 

Pakkliste for denne type tur  : Sekk ; sitteunderlag/ reinskinn, drikke, opptenningsved/ved, fyrstikker, tennbrikketter, eventuelt primus, pølser/brødskive/middagsrester, hodelykt, varme klær.

Er du usikker på når og hvor du kan tenne bål ? klikk HER så får du all informasjon du trenger =)

Kart og veibeskrivelse til denne turen finner du HER  og HER

Vi ønsker dere en riktig god tur =D

TAG
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.